Placinte ardelenesti

de Lavinia in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 6115 vizualizari

 

Daaa,si eu am luat virusul asta:)) am ales o umplutura de cas cu ceapa verde ,au iesit dementiale:X

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 330 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar
  • ulei

Umplutura:

  • 400 g cas (mai gras)
  • 3-4 fire ceapa verde
  • marar(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Intr-un vas am amestecat faina cu sarea.

Am dizolvat drojdia cu zaharul in apa calduta.

Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am adaugat apa cu drojdia si zaharul.

Am inceput sa framant usor cu mainile unse in prealabil cu ulei cam 5 minute pana am obtinut un aluat suplu care nu se mai lipeste de maini.

Am pus aluatul la dospit la loc caldut aprox 45 de minute.

Intre timp am pregatit umplutura.

Am dat casul pe razatoare iar ceapa am taiat-o marunt.

Am amestecat cele 2 ingrediente si am potrivit gustul cu sare.(doar daca este neaparat nevoie)

Aluatul dospit l-am impartit in 6 bucati aprox egale.

Am uns bine masa de lucru cu ulei si am intins bine fiecare bucata(Aprox jumatate de cm)

Am pus cate 2 linguri generoase de umplutura si le-am strans la loc(ca o boceluta)

Le-am intins apoi din nou cu grija pentru a nu se rupe si a nu iesi umplutura.

Am incins o tigaie si am uns-o cu putin ulei.

Am copt placintele la foc mic spre mediu pana s-au rumenit frumos pe fiecare parte.

Se servesc fierbinti dar sunt la fel de bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (28)

nacularisa 1

14.05.2014, 09:08

Lavinia 1

14.05.2014, 09:54

multumesc

delia64 1

14.05.2014, 22:53

Grozave !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte Ardelenesti